TRUITA AMB SUC
4 ametlles torrades
2 alls
1 ceba mitjana
1 llesca de pa
1 tomàquet petit
2 ous
200 gr. de fesols sofregits
1 cullerada sopera rasa de farina
    Amb els 200 gr. de fesols sofregits, els 2 ous, la cullerada de farina i una mica de sal es fa una truita i es talla en 4 trossos que es deixen a part. Es fregeixen els alls, la ceba, el pa i el tomàquet. En un morter piquem les ametlles i el sofregit, i ho deixatem amb aigua. Es tira a la cassola i quan arrenca el bull s'hi posa la truita a sobre. Si volem que la truita quedi més mengívola, en lloc de posar la farina a la truita la podem posar al suc.
    Aquest plat permet algunes variants. per exemple les dues segúents.

BACALLÀ AMB SUC I TRUITA

Es preparen 4 talls de bacallà remullat i es fregeixen. A part, fem la picada, igual que abans, la deixatem en aigua i la tirem a la cassola amb la cullerada de farina. Quan arrenca el bull. hi tirem el bacallà fregit, i si ens hi agrada ho podem acompanyar amb carxofa fregida tallada petita. Quan tot és cuit. s'hi posa la truita a sobre. És molt important obtenir un suc abundant.

BACALLÀ AMB SUC

Fem la picada igual que abans, la deixatem amb aigua i la tirem a la cassola amb la farina. Quan arrenca el bull. hi posem 4 talls de bacallà remullat. En aquest cas hi posem el bacallà cru i deixem que es cogui amb el suc, que ha de ser abundant. Ho podem acompanyar amb carxofa fregida tallada petita o uns farcellets de col.

Ranxets. La cuina a Torredembarra
Centre d'Estudis Sinebald de Mas
Secció d'Etnologia i Folklore
Tarragona, Edicions El Mèdol, 1990