CUIXES DE CONILL A L'AROMA DE ROMANÍ
Amb galetes de patates amb bolets
Ingredíents (per a 4 persones):
4 cuixes de conill
1 cabega d'alls
4 brots de romaní
sal 1 pebre
un rajolí de vinagre de vi

Jngredients per a les galetes:

4 patates mitjanes
300 de bolets frescos
(preferiblement múrgoles o ceps)
1 tassa de nata
Tallarem les cuixes de conill per la meitat i les amanirem amb sal, pebre i romaní, i millor si ho fem a la vigília. Prendrem una cassola i hi posarem la quantitat suficient d'oli per a cobrir les cuixes. Ho posarem a coure a foc lent durant una hora juntament amb les cebes, els alls, els brots de romaní i un rajolí de vinagre. Un cop cuites les retirarem de la cassola i les daurarem al forn el temps just per a preparar la guarnició.
Prepararem les galetes tallant les patates en rodanxes molt fines. En prepararem dues per persona. Les posarem a coure en una paella antiadherent, Cobrint el fonsde forma circular, de tal manera que quedi com una truiteta. Es deixen coure durant un quart d'hora amb molt poc oli, perqué el midó de la patata les vagi lligant. Han de quedar ben torrades.
A part se sofregeixen les cebes i els alls juntament arnb els bolets. Millor si són les cebes i alls de coure el conill. Ho lligarem amb una mica de nata, molt poca, i ho deixarem coure uns deu minuts a foc molt lent.
Per a la presentació farcirem la galeta arnb aquest sofregit i al damunt hi col-locarem la cuixa de conill amb un brot de romaní.
És un plat que ha de ser fet i menjat, sobretot la galeta. La cuixa pot conservar-se dins l'oli com un escabetx.

Santi Santamaría

Herbes a la cuina
Breu recull d'aplicacions d'herbes a la cuina, presentades per alguns dels nostres cuiners.
Barcelona, CYAN Edicions, 1988