Anec a la taronja
Un plat universalitzat,però que no pot faltar, com el seu nom justifica, en un receptari de cuina valenciana.
Un ànec tendre d'un quilo a dos segons les racions. Una ceba gran, sense corfolls exteriors, sal i pebre-negre al gust, dos taronges, una o dues cullerades de bon conyac, julivert picat, i una culleradeta d'arrurruz.
Salpimentarem l'ànec, ja preparat per al forn. Partirem la ceba pel mig i la ficarem dins de l'ànec i el posarem al forn no fort, sobre una graelleta o tripode, durant una hora o dues i mitja, segons el pes de l'au. Quan siga mig cuit l'enllardarem o untarem amb un poc de sagí o mantega de vaca, i traurem de la llanda inferior el suc que haja produit la cocció. Amb els menuts farem un brou substanciós.
Ja cuit l'ànec el col.locarem en una plàtera calenta, sense el suc greixós que haurem reservat. Ratllarem la pell d'una taronja; després, llevant-li la pell blanca, la tallarem en rodanxes primes. Farem una salsa amb el suc de l'altra taronja, la ratlladura, el conyac, el brou de menuts i un poc del greix líquid de la cocció, espesseint-la amb arrurru o una altra classe de farina torrada. l arruixarem l'ànec amb eixa salsa.
 

J. Martí Dominguez:
Els Nostres Menjars